Raamattua radiossa ja internetissä

Tänään teimme Kansanlähetyksen Raamattubuffet -ohjelmaa lähetettäväksi Radio Dein kautta. Olin opettamassa neljännen adventtisunnuntain epistolatekstistä. Minä saarnasin,  juontajana oli tuttuun tapaan radioäänemme Veijo Olli ja keskustelijoina taitavat Mika Falk ja Vesa Ollilainen. Meillä on pieni studio Ryttylässä äänitystä varten ja äänitekniikasta huolehti Tode.

Raamatun opettaminen on Kansanlähetyksen yksi tavaramerkki. Painopiste on siirtynyt evankelioimisesta opettamiseen. Hyvää tässä on se, että me kristityt tarvitsemme Jumalan sanan selitystä. Kirkossamme Jumalan sanaan perustuva opetus uhkaa vähetä kun työntekijät tuntevat Raamattunsa heikommin. Moni pastori on sanonut, että arkityön ohella systemaattisen raamattuopetuksen järjestämiseen ei jää aikaa. Siksi he käyttävät iloiten kristillisen järjestöjen raamatunopettajia seurakunnassaan.

Vaarana on se, että Kansanlähetyksessä evankelioiva julistus ja ihmisten kutsuminen uskoon vähenee. Herätysliikkeessä pitää herätellä suruttomia ja ilman uskoa olevia. Tavat vaihtelevat, sanonnat muuttuvat, mutta tavoite ihmisten auttamisesta tietoiseen Jeesuksen tuntemiseen ei saa hävitä.

Emme halua olla nukutusliike vaan herätysliike.

Raamattuopetusta internetissä

Avaimia.net -sivustolta voi kuunnella seuraavia  Radio Deissä kuultuja ohjelmia. Sivulle on kertynyt jo suuri valikoima raamatunopetusta.

  • Raamattuavain tulee Radio Deissä arkisin kello 7.15.
  • Raamattuavain Extrassa viikon Raamattuavaimet ja keskusteluja elämästä ja kristillisestä työstä. Radio Dei lauantaisin 8.35.
  • Junioriavain on kuultavissa Raamattuavain Extra ohjelmassa lauantaisin noin 9.45 ja uusintana Radio Dein lastenmakasiinissa sunnuntaina 8.30.
  • Lähetysavain on Kansanlähetyksen lähetystyöstä kertova ohjelma, joka tulee Radio Deistä kuun toisena ja neljäntenä lauantaina kello 14:35.
  • Raamattubuffet sisältää saarnan pyhäpäivän teksteistä (Vanhan testamentin lukukappale, epistolateksti tai evankeliumiteksti) ja keskustelun aiheesta. Saarnaa voi kuunnella sunnuntaisin kello 12 ja internetissä tämänkin jälkeen.

Iloitsen kun saamme olla myös radiossa ja internetissä suuressa mukana! Haluan kiittää laajaa ohjelmien tekijäjoukkoa sekä niitä, jotka antavat omastaan, jotta voimme opettaa radiossa. Kiitos!

Jätä kommentti