Uskallanko kuulla kutsun?

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen” (Joh. 3:16-17).

Minuakin on kehotettu laittamaan oma nimeni tuohon tekstiin:

Jumala on rakastanut Mikaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei Mika, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan Mikaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan Mikan.”

Se on ihan oikein, olenhan osa maailman ihmiskuntaa. 

Mutta Jumalan rakkauden kohde on koko maailma, kaikki kansat ja ihmiset.

Jumala on rakastanut maailmaa, ja lähetti Jeesuksen maailmaan pelatajaksi, jotta häneen uskova pelastuisi. 

Todellisuuden näkemistä

Kuulin puheen tästä. Amerikkalaisen lähetysjärjestön johtaja kertoi vierailuistaan Kauko-Idässä. Jos hän esitteli itsensä paikallisille sanoen olevansa pappi, he kysyivät, mikä on pappi!  No, pappi on se, joka työskentelee kirkossa? Mikä on kirkko! Pappi on se, joka tutkii ja opettaa Raamattua! Mikä on Raamattu?

Ystäväni, maailmassa on varmaan satoja miljoonia, jotka kyselevät tällaisia. He eivät ole koskaan kuulleet Jeesuksesta, jotta voisivat uskoa ja pelastua. He eivät tiedä mitään papeista, kirkoista, jumalanpalveluksista tai Raamatusta. He kulkevat kadotukseen tuntematta Pelastajaa, ja yhtäkään Pelastajan lähettämää sanantuojaa. Kukaan ei ole sinne lähtenyt eikä heitä lähettänyt!

Olen kiitollinen maassamme olevista kirkoista, kristityistä, Raamatuista, kristillisistä televisio- ja radio-asemista, uskovien postauksista Facebookissa. Tämä kaikki on suurta Jumalan armoa ja lahjaa! Elämme hengellisessä kulutusyhteiskunnassa, samaan aikaan kun moni sitä tarvitseva ei kuule sanomaa kertaakaan elämänsä aikana. 

Ajattele, joku voi elää 50 tai 100 vuotiaaksi eikä kuule sanomaa Jumalan rakkaudesta kertaakaan!

Mitä voisin tehdä?

Jos tämä yhtään koskettaa sydäntäsi, mene vaikka heti jonkun lähetysjärjestön nettisivulle, ja tule muurinaukkoon lähetystyön toteuttajaksi antamalla, rukoilemalla ja liittymällä lähetystyöntekjän lähettäjärenkaaeen. Ehkä voit vielä lähteä itsekin viemään sanomaa. Tarve on suuri!

Jeesuksen antaman tehtävän suorittaminen on kesken!

Tämä näky kansoista on ollut minulle jo nuoruudesta tärkeä. Se toi minut Kansanlähetykseen, jossa tuolloin 1990-luvun alussa työntekijät puhuivat muun muassa Neuvostoliiton monista kansoista, islamilaisen maailman haasteesta, japanin tavoittamisesta evankeliumille, mutta myös Euroopan lähetyshaasteesta. Tämä sytytti sydämeni, ja olen siitä alkaen halunnut olla lähetystehtävän toteuttamisessa mukana. Kansojen ja ihmisten tavoittaminen on järjestön näky nytkin.

Rakkautta

Olen huolissani penseydestäni, josta joudun tekemään parannusta ja rukoilemaan, että Jumala sytyttäisi minut hengelliseen tuleen ja rakkauteen Jumalaa ja lähimmäistä kohtaan. Myös niitä kohtaan, joista en ole koskaan kuullut, kansojen ihmisistä, jotka ovat suuressa vaarassa hukkua.

Uskon, että Jeesus on ainoa tie taivaaseen. Uskon, että kaikkien tulee kuulla hänestä. Uskon kadotuksen todellisuuteen. Uskon tuomionpäivään, viimeiseen tilinteon päivään, jossa Jeesus tuomitsee kansojen ihmiset. Miten uskoni näkyy teoissani niiden puolesta, jotka eivät ole Jeesuksesta kuulleet?

Haaste: Kuule kutsu ja tule mukaan nyt!

Ainakin siten, että olen mukana lähetysjärjestöni lähetystyöntekijöiden lähettäjärenkaissa. Ja siten, että esitän sinulle haasteen tulla mukaan työhön. 

Miksi? Koska Jumala rakastaa maailmaa, jokaista ihmistä. He voivat pelastua kadotuksesta uskomalla Jeesukseen. Kuinka he voivat uskoa, jos eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, jos ketään ei lähetetä kertomaan? Kuinka kukaan voi lähteä, jos häntä ei lähetetä?

Rukoilen, että kuulet tämän kutsun. Keskeytä hetkesi tekemisesi, rukoile, ja ota yhteyttä johonkin lähetysjärjestöön, josta saat lisää tietoa, miten olla Jumalan työtoverina kansojen tavoittamisessa. Valitse vaikka muutama lähetti joiden puolesta rukoilet päivittäin, tuet työtä taloudellisesti ja rukoilet niiden kansojen puolesta, jossa lähetystyöntekijät tekevät työtä. Kerro myös toisille, että sinäkin olet mukana lähetystehtävässä kansojen tavoittamisessa Kristukselle.

Rakkaudella

Mika Tuovinen

lähetysjohtaja / Kansanlähetys

Jätä kommentti