Evankeliumi lähetystyössämme

Puhe lähetystyöntekijiöiden matkaansiunaamisessa Turun Kansanlähetyspäivillä 5.7.2015

Ylösnoussut Herramme Jeesus Kristus antoi kirkolleen suureksi tehtäväksi evankeliumin julistamisen kaikkialla maailmassa.

Johannes Kastaja saarnasi evankeliumia. Jeesus julisti evankeliumia. Apostolien teoissa kerrotaan, että apostolit julistivat evankeliumia kielloista huolimatta. Myös tavalliset seurakuntalaiset liikkuivat evankeliumia julistaen.

Ilmestyskirjan enkeli

Raamatussa viimeisen kerran sana evankeliumi mainitaan Ilmestyskirjan luvussa 14.

”Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille” (Ilm 14:6).

Tässä evankeliumin julistaminen viittaa lopun aikojen lähetystehtävään. Tänään toteutamme tätä profetiaa. Ilmestyskirjan mukaan keskeistä lähetystyössä on iankaikkisen evankeliumin julistaminen kaikille kansoille. Huomaathan tässä kaksi asiaa: evankeliumia sanotaan iankaikkiseksi. Se muistuttaa, että se evankeliumi suunniteltu jo ennen maailman luomista.

Evankeliumi ei ole Jumalan yllätysveto ja hätäratkaisu ihmiskunnan tukalaksi käyneeseen tilanteeseen. Se on tarkoin harkittu suunnitelma, joka on tehty jo ennen maailman luomista.

Toiseksi evankeliumi kuuluu kaikille kansoille ja jokaiselle ihmiselle, myös sinulle täällä Turussa.

Tänään siunaamme matkaan lähetystyöntekijöitä, jotka toteuttavat tätä Ilmestyskirjan sanomaa. Miksi lähetystyössä tulee keskittyä evankeliumiin?

Evankeliumi tuo pelastuksen

Ensiksi, vain evankeliumi tuo pelastuksen. Tässä maailmassa ei ole muuta lääkettä synnin ja kadotuksen ongelmaan kuin Jeesus. Syntiinlankeemuksen vuoksi kaikki ihmiset kaikista kansoista ovat luonnollisessa tilassaan kadotettuja ja Jumalan vihan alaisia. Jumalan rakkauden suurin osoitus on se, että kuolemallaan Jeesus sovitti koko maailman synnit ja kantoi Jumalan pyhän vihan ja synnin rangaistuksen. Lähetystyössä kutsumme vastaanottamaan pelastuksen lahjan.

Minkään uskonnon kautta ei voi löytää pelastusta. Pelastus on vain Jeesuksessa. Siksi lähetystyön tulee suuntautua ensisijaisesti sinne, missä todistusta Hänestä on vähän. Tunnustaudumme Kansanlähetyksen lähetystyössä Raamatun opetukseen, jonka mukaan Jeesus on ainoa tie pelastukseen (Joh 14:6) ja missään toisessa nimessä ei ole pelastusta (Apt 4:12).

Evankeliumin välityksellä jumalaton luetaan vanhurskaaksi

Toiseksi, vain evankeliumin tähden Jumala lukee jumalattoman vanhurskaaksi. Tämä roomalaiskirjeessä oleva Paavalin opetus on tärkeä. Evankeliumi ei ole hurskaita vaan jumalattomia varten. Se on ilouutinen syntisille. Paavali korostaa sanaa luetaan. Jumalaton luetaan vanhurskaaksi, kun hän uskoo. Se tarkoittaa, että minussa itsessäni ei välttämättä tapahdu suurta muutosta kun uskon evankeliumin. Ratkaiseva muutos tapahtuu Jumalan luona taivaassa. Jumala näkee minut puhtaana ja pyhänä Kristuksen tähden. Minut luetaan vanhurskaaksi. Tärkeämpää on se, mitä tapahtuu Jumalan sydämessä eikä niinkään se, mitä tapahtuu omassa sydämessäni.

Uskovana olen joutunut omaksumaan – tai saanut omaksua -suomalaisen herätyskristillisyyden perinteisen ja lyhyen armonjärjestyksen, jossa on kaksi kohtaa: ”Minä olen kadotettu syntinen, Kristus on syntisen pelastaja!” Hyvät lähetystyöntekijät! Olkoon tämä myös teidän julistamanne evankeliumin ydin. Tälle perustalle rakentuu kaikki muu kristillinen opetus.

Evankeliumi auttaa ymmärtämään näkyvää ja näkymätöntä todellisuutta

Kolmanneksi evankeliumi auttaa näkemään todellisuuden selkeämmin. Uskon Kristukseen ja evankeliumiin, jotta ymmärtäisin tätä maailmaa. Uskon, sillä se asettaa elämän palapelin palaset kohdalleen. Jos en uskoisi, olisin keskellä pimeyttä ja tietämättömyyttä. Juuri usko antaa näkökyvyn.

Englantilainen filosofi C.S. Lewis on sanonut: ”En usko auringonnousuun siksi, että näen sen, vaan siksi, että sen valossa näen kaiken muuan.”

Vain evankeliumin valossa voimme ymmärtää, miksi lähetystyötä tulee tehdä ja miksi sen ytimessä on sanoman julistaminen Jeesuksesta Kristuksesta.

Evankeliumin välityksellä Pyhä Henki tulee ihmiseen ja saa aikaan toimintaa

Neljänneksi vain evankeliumi synnyttää uskon Jeesukseen ja tämän kautta Pyhä Henki tulee asumaan ihmiseen. Pyhä Henki laittaa meidät liikkeelle. Evankeliumin vaikutuksesta Pyhän Hengen voimassa voin antaa oman elämäni ja tarvittaessa henkenikin toisten hyväksi.

Viime kesänä kaksi Kansanlähetyksen työntekijää surmattiin. Mikä sai heidät jättämään turvallisen elämän ja lähtemään niiden luokse, jotka ovat suuressa aineellisessa ja hengellisessä hädässä? Ainoa vastaus minkä olen löytänyt, on tämä: Jumalan rakkaus ja evankeliumi.

Rakkaus motiivina

Paavali kirjoittaa korinttilaisille näin: ”Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali” (1 Kor 13:1). Paavali sanoo, että vaikka hän profetoisi, tietäisi kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka hänellä olisi kaikki usko ja hän antaisi koko omaisuutensa pois, ilman rakkautta tämä kaikki olisi hyödytöntä.

Vaikka meillä olisi kaikki tekniikat, metodit, suunnitelmat, opinkappaleet, viisaus ja loistava kielitaito hallussa, mutta me emme toimisi Jumalan rakkaudessa, kaikki on turhaa.

Meidän suuri tarpeemme on täyttyä Pyhällä Hengellä ja Jumalan rakkaudella. Silloin meidän lähellämme on helppo olla. Rakkaus ei heitä kiviä vaan köysiä ihmisille avuksi. Rakkaus näkee jokaisessa ihmisessä Jumalan luoman, lunastaman ja rakastaman ainutlaatuisen persoonan. Rakkaus näkee ihmisen sydämessä olevan kaipuun Jumalan puoleen. Usein tämä janoava sydän etsii kaipuun täyttymystä vääristä paikoista. Jumala haluaa täyttää meidät rakkaudellaan, jotta emme pakenisi tätä rosoisuutta vaan lähtisimme monimutkaisen ja rikkinäisen maailman keskelle avoimin sydämin auttamaan ihmisiä. He kaipaavat tulla rakastetuksi ja kohdatuksi.

Sinua tarvitaan suurimmassa tehtävässä!

Nämä matkaansiunattavat työntekijämme tarvitsevat tukea. He tarvitsevat rahaa ja rukousta. Lähetystyö on kallista. Mutta ihmisen sielu on kalliimpi. Jeesus sanoo: ”Mitä se hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa?” Pyydän sinua sitoutumaan ihmisten sielujen pelastamiseen lähetystyöntekijöidemme kautta.

Ahkeroikaa levollisesti

Hyvät tänään matkaan siunattavat lähetystyöntekijät. Pitäkää kiinni siitä opetuksesta, joka on Raamatussa. Näin voitte pelastaa itsenne ja ne, jotka teitä kuulevat. Syventykää evankeliumin sanomaan. Rukoilkaa, että Jumala täyttäisi teidät Pyhällä Hengellä ja rakkaudella. Tehkää kovasti töitä, mutta säilyttäkää levollinen mieli. Jumala itse vie lopulta valtakuntansa työn päätökseen.


Puhe lähetystyöntekijiöiden matkaansiunaamisessa Turun Kansanlähetyspäivillä 5.7.2015 / Mika Tuovinen. Lisäsin otsikot tähän blogiin.

Jätä kommentti