Lähettäjäpiirikirje 6/2023 – Antero Laukkasen rukouskutsu

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ryhmälle, joka mahdollistaa evankeliumisen julistamisen palvelutyöni. Tähän ryhmään ovat kaikki tervetulleita. Täältä saat lisätietoja. Laitan tällä kertaa koko kesäkuun kirjeeni tulemaan.

Levollista kesää, ystäväni!

Toivon, että kesä on sinulle myös levon aikaa. Lepo kuuluu Jumalan seuraajien elämään. Jumala pyhitti luomistyön jälkeen yhden päivän sapatiksi, jolloin Hänen kerrotaan levänneen: ”hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä” (1. Moos. 2:3). Hän ei varmaan ollut rasittunut työstä, mutta halusi antaa esimerkin, ja samalla vihjeen meitä edessä odottavasta lopullisesta päämäärästä.

Jeesus tarvitsi lepoa, ja kutsui opetuslapset lepäämään: ”Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän”(Mark. 6:31). Sielummekin kaipaa lepoa, ja se löytyy yhteydestä Jeesukseen: ”Minä annan teille levon…te löydätte levon sieluillenne” (Matt. 11:28-29).

Uuden testamentin heprealaiskirje puhuu painokkaasti tulevasta sapatinlevosta, ja varoittaa, ettemme hylkäisi Jeesusta ja jäisi ilman ikuista lepoa taivaassa: ”Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.” (Hepr. 4:9.

Pidämme ikuisuudenkin mielessä

Mission Europe on kansainvälinen lähetysjärjestö, joka määrätietoisesti keskittyy evankeliumin julistamiseen ja kristikunnan varustamiseen lähetystehtävään. Miksi tämä on tehtävämme?

Kaikki eivät ole matkalla taivaan lepoon, Jumalan valtakuntaan. Kaikille on sinne tie auki. Jeesus avasi tien kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan.

Tehtäväni ja tehtävämme Mission Europessa on:

  1. Muistutamme noista kahdesta totuudesta: pelastuksen tarpeesta ja mahdollisuudesta.
  2. Julistamme evankeliumia ja esitämme kutsun Jeesuksen seuraan.
  3. Herättelemme seurakuntia ja kristillisiä järjestöjä näkemään nämä ajassamme usein vaietut perustotuudet ja varustamme heitä todistustehtävään.

Evankeliumin tulee olla kirkas

Haluan tietoisesti olla selvä ja yksinkertainen pelastuksen asiassa, ettei se jäisi keneltäkään ymmärtämättä. Samalla Jeesuksen pelastusteot ovat tavattoman syvälliset, ja niissä riittää tutkimista vielä sitten taivaan ilossa ja levossa.

Sinäkin saat olla varma siitä, että Jeesus rakastaa sinua, ja hän on suorittanut edestäsi täydellisen pelastusteon.

Vaikka omatuntomme ja sydämemme – sekä toiset ihmiset ja itse paholainen – syyttäisi meitä, Jeesuksen veren pelastava voima on kaikkia syytöksiä suurempi.

Sinun pelastuksesi on täydellinen Jeesuksen tähden. Hän tuo vajavaiselle uskovalle täydellisen pelastuksen. Usko Jeesukseen on pelastaa myös minut ja sinut! Se on minunkin ainoa toivoni.

Juhlia, opettamista ja leirejä

Tunnen nyt levon tarvetta. Työssä on ollut monia hyviä tilanteita. Lahdessa Petri Välimäen kanssa järjestimme kevään aikana viisi Kyllä Elämälle -tilaisuutta. Myös TV7:n ohjelmien teko jatkui kesäkuun puolelle (Voimaa Sanasta ja Maailman tärkein tehtävä). Järvenpäässä olin Kansanlähetyksen helluntaijuhlissa, vierailin osallistujana Sansan, Kylväjän, Vapaakirkon ja Kansan Raamattuseuran kesäjuhlilla.

Edessä ovat latoseurat Soinissa Akonniemellä 5.7., rippileirin vetäminen 11.-23.7. ja Kansanlähetyspäivät täällä kotikylällä Ryttylässä 7.-9.7. En ole Kansanlähetyspäivillä työtehtävissä. Jos SINÄ olet siellä, tule tervehtimään! En tunne teitä kaikkia, joten olisi tosi kiva ihan vaan tervehtiä.

Evankelista Pastori Petri Välimäki puhuu

Kun vakavasti sairaan huuto kristikunnalle

Rukous on yliluonnollinen kanava Jumalan yhteyteen. Rukouksessa on sekä luontainen spontaani ilo että rukouksessa tietoinen viipyminen ja jopa hengellinen taistelu.

Luin Antero ”Mooses” Laukkasen uunituoreen kirjan Kansanedustajan salattu elämä. Antero sairastui vuosi sitten lihakset surkastuttavaan ALS-tautiin. Tämä salattu elämä on rukouselämää. Kirja on vahva kristityille kutsu rukoukseen. Koin kutsun myös itselleni.

Antero Mooses Laukkanen salainen elämä kirja

Antero koki saavan sairaudessa tehtävän. Hän puhuu nyt vetoavasti ja suoraan. Minä ainakin tarvitsen tällaista puhetta. Niin, tarvitsen jatkuvaa muistutusta uskonelämän perusasioista kuten Raamatun lukemisesta ja rukouksesta. Laitan tähän otteita Anteron kirjasta. Ne tukeutuivat syvälle sydämeeni, ja lisäsivät rukousintoa. (Kirjoitin kirjasta täälläkin)

”Tiesin, että on alettava puhua Suomen seurakunnalle ja päättäjille Suomen hengellisestä tilasta, tästä hengellisestä pimeydestä, joka meitä ympäröi. Sen sijaan että seurakunta olisi Jumalan ääni maailman keskellä, siitä oli tullut lähinnä pateettinen kuiskaus, lähes äänetön vikinä. Seurakunta oli kadottanut elävän kosketuksen Jumalaan.”

”Rukouksessa kuulin äänen, joka sanoi: ”Huuda täyttä kurkkua, puhalla pasuunaan ja kutsu ihmisiä herätykseen ja rukoukseen. Kutsu ihmisiä uudistukseen, uudistamaan matkaliittonsa Jumalan kanssa, tekemään omasta jumalasuhteestaan selkoa, tekemään tiliä siitä, mitä Jumala ajattelee minun hengellisestä tilastani.”

”Nyt teen sitä, mihin Jumala on minut tässä elämänvaiheessa kutsunut; huudan niin lujaa kuin jaksan. On aika Suomen seurakunnan herätä syvästä unesta, kääntyä Jumalan puoleen ja tehdä parannusta. Olemme etääntyneet seurakuntina Jumalan sanan ohjauksesta ja sopeutuneet tähän aikaan, olemme maallistuneet, eikä Jumalan poissaolo enää häiritse meitä. ”

”On aika polvistua ja rukoilla uudistusta jokaiselle meistä. ALS-sairaus, josta kärsin, ei ole vakavuudeltaan mitään verrattuna siihen hengelliseen ALS-sairauteen, jota Suomen seurakunta sairastaa. Näen Suomen seurakunnassa tapahtuvan sen, mitä näen omassa kehossani tapahtuvan: käsien ja jalkojen jatkuvan heikentymisen, kuin hervonneet kädet ja rauenneet polvet, hidastuvan puheen, kyvyttömyyden tarttua ja toimia. Olemme kadottamassa äänemme ja vaikuttavuutemme. ”

”Peli ei ole vielä menetetty, sillä voimme aina uudistua, saada voimamme takaisin, löytää äänemme ja merkityksen. Yhteiskuntamme tarvitsee seurakunnan, joka on juurtunut Raamatun tunnustukseen ja opetukseen. Silloin olemme vaikuttavia, silloin toimimme niin kuin meidän odotetaan toimivan. Huudan kuin profeetta yössä: Kääntykäämme ja tehkäämme parannusta tästä kylmyyden ja penseyden tilasta! Jumala on armollinen, ja jos käännymme hänen puoleensa, hän uudistaa meidät ja parantaa kansakuntamme.”

 

Hengellinen uudistus ja herätysSinulla on oikeus rukoilla!

Rukous on tärkeä osa jokaisen kristityn tehtävää. Rukoilemaan oppii rukoilemalla. Se on keskustelua Jumalan kanssa. Rukous on myös lähettäjäpiiriläisen tärkeä tehtävä. Jotkut teistä keskittyvät tähän. Kiitos siitä!

KIITÄ KANSSANI JUMALAA NÄISTÄ:

• Kiitä Jumalaa tästä lähettäjäpiiristäni, joka mahdollistaa työni rukouksin ja lahjoittaen. (Iloitsen tästä työstä!)
• Mission Europesta, tästä työstä ja työtovereista.

RUKOILETHAN KANSSANI:

• Pyydä minulle jatkuvaa hengellistä uudistusta ja intoa rukoukseen.
• Rukoile työntekijöitä Mission Europeen. Tarvitsemme kouluttajia ja evankelistoja, ja heille kaikille lähettäjäjoukot.
• Johdatusta missioprojekteihin, Soinin latoseurat, rippileiri ja Kansanlähetyspäivät.

Kiitos, että lähetät minut tähän työhön! Rakkaudella lähettisi, Mika

”Sentähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa” (1. Kor. 15:58).

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti