Lähettäjäpiirikirje 7/2021

Olen kristillisessä Mission Europe -järjestössä toimiva pappi. Mission Europe toimii lahjoitusvaroin. Jokaisella työntekijällä on lähettäjäpiiri, joka mahdollistaa työn rukouksin ja lahjoituksin. Työntekijät kirjoittavat kirjeitä lähettäjäpiirille. Minäkin kirjoitan kerran kuukaudessa. Jos haluat, olet tervetullut mukaan.

Tässä otteita heinäkuun 2021 lähettäjäpiirikirjeestä. Koska tämä blogi on julkinen, lyhennän ja muutan hieman kirjeen sanoitusta tänne.

Ylistyslaulut kaikuivat riparilla

Olin 13 päivää kahden kilometrin päässä kotoa Kansanlähetysopistolla 25 rippikoululaisen, 9 isosen, 2 pajavetäjän, 2 opettajan ja 1 yövalvojan kanssa aamusta aamuun ehkäpä elämäni parhaalla rippileirillä. Jumala teki työtään! Kiitos esirukouksistanne! Ja juuri tämän lähettäjäpiirin ansioista pystyin osallistumaan leirille. Kiitos!

Rippileirin nuoret tulivat eri puolilta Suomea. Joukossa oli joitakin aiemmin toisiaan tuntevia, mutta enemmistö oli toisilleen vieraita. Suurin osa ei ollut Ryttylässä koskaan käynytkään. Mikä tietysti ei ole mikään ihme. Leirillä tapahtui se, mitä kutsun Ryttylän ihmeeksi: Hetkessä syntyi elämän kestäviä ystävyyssuhteita. Ja myös suhteita ylöspäin. 

Omassa nuoruudessani rippileirin suosikkilaulu taisi olla punakantisen nuorten veisukirjan Tuu mun vaimoksein. Tämä rippileiri lauloi innolla Pekka Simojoen Alku ja loppu -laulua. Eli ylistyslaulua Jeesukselle.

”Sinä olet alku ja loppu,
ensimmäinen ja viimeinen.
Sinulle on annettu valta
yli kaikkien valtojen.
Sinä olit ennen kuin synnyimmekään,
tiedät kaikki tiemme ja matkamme pään.
Sinä olet alku ja loppu,
Jeesus, Herramme ihmeellinen.”

Nuoret valitsivat tämän konfirmaatiolaulukseen. Ja kyllä he lauloivatkin sitä taidolla ja innolla päätösjumalanpalveluksessa! Toivottavasti tämä laulu saattaa nuoria koko elämän ajan taivaaseen asti. Ja siellä laulu jatkuu.

Työ ja rukous nuorten puolesta ja heidän parissaan jatkuu

Konfirmoidut nuoret eivät halunneet lähteä millään kotiin. Kun tulimme konfirmaatiosta pihanurmelle, he menivät spontaanisti piiriin, ja lauloivat yhden leirin hitin: Nooa, rakenna Herralle arkki! Puolen tunnin päästä vanhemmat alkoivat jo hoputtelemaan heitä kotimatkalle. Mutta he menivät taas sisaruspiiriin ja lauloivat:

Tule kanssani Herra Jeesus,
Tule siunaa päivän työ.
Tule illoin ja aamuin varhain,
Tule vielä kun joutuu yö,
Tule vielä kun joutuu yö.
Tule askele askeleelta
Minun kanssani kulkemaan.
Sua ilman en saata olla,
Pysy luonani ainiaan,
Pysy luonani ainiaan.

En muista tällaista lähtöä rippileiriltä! Vanhemmat ihmettelivät, kun eivät saa nuoria mukaansa kotiin. Kyllä se lopulta onnistui. Olen sosiaalisen median kautta yhteydessä joihinkin leiriläisiin, ja toivon tapaavani heitä Ryttylässä Kansanlähetyksen nuorisotapahtumissa.

Olen nimittäin luvannut olla mukana viidessä nuortentapahtumassa tulevan talven aikana. Kiitos Kansanlähetykselle luottamuksesta ja kutsusta. Työ Suomen nuorison ja tulevien hengellisten vaikuttajien kanssa siis jatkuu!

Kestääkö Raamattu yhteiskunnan ja kirkkojen paineessa?

Rippileiriltä tullessa postilaatikossa oli Matti Väisäsen kirja Kestääkö Raamattu? Matti oli Kansanlähetyksen johtaja tullessani sinne töihin. Ja on hän ystävä vieläkin. Matti kirjoitti tärkeän kirjan Raamatun merkityksestä, inspiraatiosta ja arvovallasta. Matin tavoin uskon, että Raamattu on alusta loppuun Jumalan puhetta ihmiskunnalle. Monet aikamme kirkkojen ja yhteiskuntien ongelmat ja hengellinen alavireisyys johtuu Jumalan sanan väheksymisestä ja laiminlyömi-sestä. Raamattu antaa pohjan omalle uskolleni ja työlleni. Haluan lukea sitä, tutkia sitä, opettaa sitä ja saada sen pelastuksen ja siunaukset, mitkä se lupaa. Kyllä Raamattu kestää, mutta kestääkö kristillisyys ja yhteiskunta, joka hylkää Jumalan sanan. Otetaan nyt uuden syyskauden alkaessa Raamatun lukemisessa uusi into ja päivittäinen määrätietoisuus päätökseksemme! 

Kalevi Lehtisen esikuva

Mission Europe syntyi 30 vuotta sitten Kalevi Lehtisen työn ympärille. Heinäkuun 17. päivä tuli 10 vuotta Kalevin kuolemasta. Hänen vaikutuksensa minuunkin on ollut suuri opetustensa ja esimerkkinsä kautta. Erityisen puhuttelevia ja uskoa jäsentäviä minulle oli hänen Roomalaiskirjeen kasettisarjansa sekä Löytöretkellä ja Sinulle kirjansa. On ihmeellistä, että saan olla töissä järjestössä, jonka hän perusti.

Muistan kun olimme kerran noin 13 vuotta sitten Kalevin, Joel Reinarun ja Lehari Kaustelin kanssa kiertueella Pärnussa, Haapsalussa ja Tallinnassa. Matkalla Kalevi kertoi Mission Europesta, ja minun sisälleni tuli kummallinen varmuus: Minä tulen joskus olemaan siellä töissä. Muistan sen hetken. En sanonut mitään. Ja nyt se on totta. Joskus Herra johdattaa outoja polkuja.

Kalevin näky koko maailman evankelioimisesta ja koko seurakunnan varustamisesta siihen, on kulkenut omassakin elämässä ja työnäyssä mukana. Myös ajatus siitä, että koko Jumalan kansan on tultava tehtävään mukaan, on minulle tärkeä. Jeesus vertaa Jumalan valtakuntaa kalastamiseen. Kalastustehtävä ja kalansaalis on niin suuri, että on pyydettävä vieressä olevia veneitä apuun (Luuk. 5:7). 

Eri suuntien, kirkkojen ja järjestöjen kristityillä – eri ryhmien sisälläkin – on teologisia ja toiminnallisia eroja. Meitä kuitenkin yhdistää se, että olemme saman perheen jäseniä. Meillä on sama Isä, sama Pelastaja ja sama Pyhä Henki. Meillä on myös yhteinen kalastustehtävä, jonka toteuttamisella on kiire. Tässä tarvitaan kaikkia erilaisissa tehtävissä. Yhteyden rakentaminen Jeesuksen seuraajien välille ja lähetystehtävään inspiroiminen on yksi kutsumukseni.

Ole siunattu ja siunaukseksi!

Kiitos, kun olet lähettäjänä matkassa mukana mahdollistaen tämän kaiken Jumalan kunniaksi ja ihmisten pelastumiseksi!Olen kiitollinen!

Rakkaudella

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja
Mission Europe

Kansanlähetyspäivät lähetystyöntekijöiden siunaaminen

Ps. Sain kutsun työtehtäviin Kansanlähetyspäiville. Kommentoin lähetysjohtaja Daniel Nummelan hienoa linjapuhetta, ja olin avustamassa ehtoollisen jaossa päätösjumalanpalveluksessa, jossa siunattiin lähetystyöntekijät matkaan. Nämä ovat olleet minulle aina Kansanlähetyspäivien kohokohtia.

Kiitos, kun luit tänne asti. Jos haluat olla mukana Mission Europen työssä, tutustu kotisivuumme: www.mission-europe.org.


JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Jätä kommentti