4 Kristillisen todistuksen ja lähetystyön näkökulmaa vappuun

Olen aiemmin kirjoittanut vapusta evankelioimisen ja lähetystyön päivänä ja Mitä vapun takaa paljastuu? Molemmissa englantilainen nunna Walburga on keskeisessä asemassa. Vappumme nimi viittaa juuri häneen.

Tässä alla mainitsen neljä lähetystyöhön ja evankeliomiseen liittyvää näkökulmaa vappuun.

1. Työn päivä

Vappua on pidetty työläisten päivänä. Kaikki rehellinen yhteiskuntaa ja toisia rakentava työ voidaan nähdä kutsumuksena. Maailmanhistorian suurimman tehtävän antoi kuolleista ylösnoussut Jeesus Kristus: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” (Mark. 16:15). Jokaisella kristityllä on tässä valtava työ ja etuoikeus!

2. Opiskelijoiden päivä

Vappua on vietetty opiskelijoiden ja erityisesti ylioppilaiden päivänä. Opiskelukin liittyy kutsumukseen. Yli sata vuotta sitten John R. Mott (1865-1955) vaikutti opiskelijoiden lähetysliikkeessä. Hänen näkynsä oli kuin suoraan Jeesukselta: ”Maailman evankelioiminen tämän sukupolven aikana.” Tuolloin kymmenet tuhannet opiskelijat lähtivät lähetystyöhön. Ja monet sitoutuivat lähettämään heitä matkaan rukouksin ja lahjoituksin.  Missä ovat matkaan lähettäjät tänään? Missä ovat tänään ne nuoret, jotka sitoutuvat evankeliumin työhön?

3. Euroopan evankelioimisen päivä

Nimi vappu tulee englantilaisesta Walburgasta (710-779). Tämä nainen sai hyvän koulutuksen ja lähti kahden veljensä kanssa lähetystyöhön nykyisen Saksan alueelle. Walburga oli lähetystyöntekijä ja vahva eurooppalainen vaikuttaja. Eurooppa tarvitsee vieläkin lähetystyötä, evankelioimista ja kaikkien kristittyjen toimintaa kulttuuriemme hyväksi, arjen hyvän elämän mahdollistamiseksi ja ihmisten ikuiseksi pelastukseksi.

4. Yhteyden juhla

Puolueiden vappupuheissa osoitetaan omaa paremmuuttaan ja toisten virheitä. Toivottavasti näin ei ole kristittyjen keskellä! Parhaimmillaan elämä ei kuitenkaan ole yhteyden juhlaa vain samanmielisten kanssa. Äsken mainitsemani Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1946 saanut John R. Mott korosti kristittyjen tunnustuskuntarajat rikkovaa yhteyttä myös lähetystehtävän toteuttamiseksi. Uskon, että tässäkin ollaan Jeesuksen antamalla tiellä, sillä hän kehotti seuraajiaan rakastamaan toisiaan (Joh. 13:34-35). Tänään monilla paikkakunnilla on Jeesus-marssi, jossa yhteys tulee näkyviin. Kaikki maailman kristityt liittykää yhteen!

…matkamme jatkuu…

Vapun jälkeen serpentiinit siivotaan ja helium-pallot putoavat maahan. Arki alkaa. Toivon, että nämä vahvistuvat arjessamme:

  1. Näky maailman vahvistuu evankelioimisesta. Tämä on kristikunnan yhteinen työnäky. Kaikilla tulee olla mahdollisuus kuulla, mitä Jeesus heidän puolestaan on tehnyt. Tehtävä on pahasti kesken, joten työtä todella tarvitaan.
  2. Mitkä ovat konkreettiset askeleeni näyn toteuttamiseksi? Voinko itse lähteä kertomaan, rakastamaan ja palvelemaan? Miten sitoudun jonkun toisen lähettämiseen? Minkä kansan tai henkilön puolesta rukoilen säännölisesti?
  3. Miten olen mukana hengellisessä työssä tässä lähellä? Miten toteutan kutsumustani työssäni, seurakunnassani, kristillisessä järjestössä ja vapaa-ajallani? Identiteettini kaikkialla on toimia Jeesuksen Kristuksen suurlähettiläänä.
  4. Millä tavoin rakennan kristittyjen yhteyttä omilla teoillani ja sanoillani? Miten vahvistan sitä pienissä keskusteluissa, kirjoituksissa, paikkakunnallani ja kaikkialla? Jeesuksen antama tehtävä on niin suuri, että tarvitsemme toisiamme. Mikään ryhmä, seurakunta, kirkko tai järjestö ei ole niin vahva, että voisi täyttää tehtävän yksin. Mikään joukko ei ole niin heikko ettei sillä olisi annettavaa yhteiseen työhön. Tarvitsemme kristittyjen yhteyttä, yhdessä elämistä ja rukoilemista sekä yhdessä tekemistä ja todistamista.

TÄTÄ TIETOA SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti