Evankelistapäivät 2023 – Päivitys 4 – Erilaisia ihmisryhmiä

Kevin Weigelt jatkoi opetusjaksojaan. Hän muistutti, että on erilaisia tapoja suhtautua evankeliumin sanomaan. 

Ensin Weigelt huomio apostoli Paavalin puheen Ateenassa (Ap.t. 17:16-34). Hän sanoi muun muassa näin (17:30):

Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen.”

Millainen oli kuulijoiden reaktio Paavalin puheeseen?  Reaktioita oli kolmenlaisia:

 • Jotkut pilkkasivat
 • Jotkut halusivat myöhemmin kuulla uudelleen.
 • Jotkut halusivat tulla uskoon. 

Tämä on tärkeää, sillä vastaanottavaisuus vakuttaa siihen, miten miten toimimme erilaisten henkilöiden kanssa. Tässä erilaisia suhtautumisia verrattiin liikkennevaloon, jossa on kolme erilaista väriä.

 • Punainen valo. Jotkut sanovat evankeliumille ”Ei!”. Se voidaan sanoa kauniisti tai huutamalla. Evankeliumin kertoja ymmärtää, että he eivät ole kiinnostuneita.
 • Keltainen valo. Jotkut ovat halukkaita keskustelemaan. He saattavat toivoa myös esirukousta puolestaan. Mutta he eivät ole valmiita sitoutumaan Jeesuksen seuraamiseen.
 • Vihreä valo. Jotkut sanovat Jeesukselle ”Kyllä!” He ovat valmiita lähteä Jeesuksen seuraajiksi. Heitä ei tule jättää yksin. Heihin tulee pitää yhteyttä (ota yhteystiedot) ja aloittaa opetuslapseusprosessi, jossa kerromme, miten uskovan tulee elää. Tästä kerroin edellisessä viestissäni.
 • Näiden kolmen lisäksi on vielä yksi ryhmä: Uskovat. Kohtaamme niitä, jotka ovat jo Jeesuksen seuraajia.

Miten toimia näiden ryhmien kanssa?

Weigelt antoi neuvoja, miten suhtautua näihin ryhmiin.

 • Punainen valo. Jos joku ei halua lähteä Jeesuksen seuraan, älä hätkähdä. Rukoile heidän puolestaan, että he olisivat evankeliumille avoimia myöhemmin.
 • Keltainen valo. He eivät suhtaudu evankeliumiin kielteisesti, mutta eivät halua lähteä Jeesuksen seuraajiksi. Rukoile heidän puolestaan ja pohdi, miten he voisivat tulla uskoon.
 • Vihrea valo. Johda heidät uskoon ja seurakuntayhteyteen. Aloita Raamatun tutkiminen heidän kanssaan.
 • Jeesuksen seuraajat. Kun kohtaat uskovia, jaa heidän kanssaan näky opetuslapseudesta ja moninkertaistumisesta (Matt. 28:19-20 ja Luuk.10). Kouluta heitä rukoilemaan kadotukseen matkalla olevien puolesta ja kertomaan omasta uskostaan sekä Jeesuksesta.

Anna aikaasi ennen kaikkea niille, jotka haluavat tulla uskoon ja ovat jo uskossa. Auta heitä opetuslapseusprosessiin. Tässä ajan varaaminen toista varten on tärkeää. Kiire monesti estää tällaisen henkilökohtaisen opetuslapseuttamisen.

Katso aiemmat viestit:

Evankelistapäivät 2023 – Päivitys 1 – Evankeliumin olemukseen kuuluu kasvu

Evankelistapäivät 2023 – Päivitys 2 – Jeesuksen seuraamiseen liittyy hänen käskyjensä noudattaminen

Evankelistapäivät 2023 – Päivitys 3 – Kertokaa ja kutsukaa!

 

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti