Suuressa mukana – Historian ensimmäinen uutiskirje

Jumalan valtakunnassa tapahtuu paljon hyviä asioita. Sitä varten kirjoitin ensimmäisen Suuressa mukana -sähköpostikirjeen. Kirjoitan kahdesta systä: haluan kertoa joitakin välähdyksiä siitä, mitä maailmassa tapahtuu myös Kansanlähetyksen työn kautta. Toiseksi kirjeet ovat kutsu rukoukseen. Jaan kirjeissä rukousaiheita, koska uskon, että rukoukset todella vaikuttavat.

Tässä poimintoja Suuressa mukana -uutiskirjeestä. Tämän viestin lopussa on tilauslomake, josta voit tilata uutiskirjeen ilmaiseksi omaan sähköpostiisi.

”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

Tuohon Kansanlähetyksen tunnuslauseeseen yhtyvät monet. Jeesus antoi seuraajilleen tehtäväksi maailman evankelioimisen. Lähetystyö lähtee Jerusalemista – kotiseudulta – ja leviää aina maailman ääriin (Apt 1:8). Ensin kerrotaan Jeesuksesta kotimaassa ja uskovat vievät sanomaa maan ääriin.

Tunnuslause pitää kaiken toiminnan lähtökohtana evankeliumin julistusta. Evankeliumi on sanoma Jeesuksen ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta meidän puolestamme. Sanoma pitää sisällään myös kutsun ottaa Kristus vastaan pelastajana. Näitä pidämme esillä.

Mahtava uutinen Etiopiasta

Sain juuri huikean uutisen Addis Abebasta. Olemme olleet Etiopian Mekane Yesus -kirkon työyhteydessä vuodesta 1968. Kirkko perustettiin 55 vuotta sitten. Tuolloin vuonna 1959 kirkossa oli noin 20 000 jäsentä. Vuoden 2013 lopussa jäsenmäärä oli kirkon tilaston mukaan jo 6 355 838. Mikään toinen luterilainen kirkko ei kasva samaa vauhtia ja kirkon kasvu jatkuu edelleen.

Iloinen uutinen koskee Mekane Yesus -seminaaria, jossa lähettimme Esko ja Tuula Siljanen työskentelevät. Tuula on yhdessä Raija Timosen kanssa kehittäneet seminaarin johtamisosastoa. Kirkon seminaarissa ei ole ollut hyväksyttyä maisteritason koulutusta. Tätä kirjoittaessa luen juuri, että Etiopian opetusministeriö on myöntänyt luvan järjestää valtion hyväksymää maisteritason koulutusta organisaatioiden johtamisesta (Organizational Leadership) kirkon seminaarille.

Erinomainen uutinen. Kiitos ammattitaitoiselle tohtorikaksikolle Tuulalle ja Raijalle, jotka näkivät suuren vaivan tämän historiallisen ja merkittävän askeleen saamisessa. Olemme suuressa mukana!

Työmme Saksassa

Ari Salminen kävi tuomassa uutisia työstämme Saksassa. Kansanlähetys on ollut tienraivaaja Euroopassa tehtävässä työssä. Ensimmäinen työntekijäperhe lähetettiin Saksaan vuonna 1972. Tuolloin moni vastustusti Euroopassa tehtävää lähetystyötä. Nyt mielipiteet ovat muuttuneet. Eurooppa itsessään on jo lähetyskenttä. Lisäksi maanosaamme muutta ihmisiä evankeliumille suljetuista maista.

Työmme on turkkilaisten tavoittamista evankeliumilla. Tänä vuonna Bulgarian turkkilaisia on siirtynyt Saksaan. Myös yhteistyöseurakunnastamme monet kristityt ovat lähteneet etsimään parempaa elantoa. Uutena haasteena on pitää huolta näistä maahanmuuttaja kristityistä. He voivat olla myös uusien seurakuntien alkuna. Haaste on mahdollisuus.

Menetyksiä

Tämä kesä jäi mieleen surun kesänä. Afganistanissa tapettiin heinäkuussa kaksi työntekijäämme. Seija Järvenpään ja Kaija Martinin muisto tulee elämään sydämissämme ja suomalaisen lähetyshistorian sivuilla. Heidän palvelutyönsä nousi rakkaudesta Vapahtajaan ja afgaaneihin. Puheeni Seijan hautaansiunaamisessa voit lukea kotisivullani.

Kun olimme matkalla Seijan ja Kaijan hautajaisiin, saimme kuulla työtoveristamme Matti Karista. Evankelistalle oli annettu viikko elinaikaa. Moni rukoili hänen paranemista. Matti totesi, että kävi miten kävi hyvin kävi! Kun Jumalan lapsi pääsee kotiin, silloin käy hyvin.

Evankelistojen joukossa on nyt taas suuri aukko. Kolme vuotta sitten Kalevi Lehtinen kutsuttiin kotiin, nyt Matti Kari. Rukoilethan evankelistoja kansamme keskuuteen. Herätyksen aikana heitä tarvitaan.

Herätys

Rukoilemme herätystä. Rukouksen lisäksi on kerrottava Jeesuksesta ja autettava ihmisiä uskoon. Herätys on sitä kun moni etsii Pelastajaa.

Joku sanoi, että mitään herätystä ei tule, luopumus vaan on edessämme. Ehkä niin on. Mutta minä ajattelen, että koska Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat, taivas täyttyisi ja helvetti tyhjenisi, hän haluaa antaa herätyksen.

Ne, jotka muistavat herätysten aikoja sanovat, että herätys on lahja. Emme voi tehdä sitä itse. Mutta voimme rukoilla ja levittää sanaa. Kansamme, kirkkomme ja kristilliset järjestömme tarvitsevat herätystä. Myös Kansanlähetys. Jatka siis rukousta!

Rukousaiheita

  • Kiitämme Etiopian Mekane Yesus -kirkon kasvusta. Rukoilemme, että kasvu jatkuisi ja seurakunnille löytyisi työntekijöitä.
  • Kiitämme Mekane Yesus -seminaarin johtamisen maisteriohjelman valtiollisesta hyväksymisestä.
  • Rukoilemme siunusta lähetyskurssille valituille ja johdatusta työalueiden valintaan.
  • Rukoilemme evankelistoja maahamme.
  • Rukoilemme herätystä.
  • Rukoilemme viisautta, siunausta ja voimia Salmisen perheelle Saksassa.
  • Muistamme omia ja toisten järjestöjen lähetystyöntekijöitä.
  • Kiitämme pelastuksesta ja Jeesuksen paluusta!

Tilaa Suuressa mukana -uutiskirje

Lisäys: En enää kirjoita Suuressa mukana -uutiskirjettä, mutta voit tilata kuukausittaisen ystäväkirjeeni postilaatikkoon tai sähköpostiisi Kansanlähetyksen sivulta.

Lisäys 2: Olen siirtynyt 1.1.2021 alkaen Mission Europe -järjestön palvelukseen. Sielläkin minulle on lähettäjäpiiri. Lue lisää: Mission Europe.

Ole siunattu ja siunaukseksi!

Jätä kommentti