Lähettäjäpiirikirje 5/2019

Lähetysjohtaja Mika Tuovisen kirjeestä poimintoja. Lopussa voit lukea kirjeistä vuosien varrelta.

Sanan julistusta ja hallintoa

Toukokuu on ollut touhua täynnä! Lähetysjohtajan elämässä on ainainen kamppailu toimistotyön ja julistustyön välillä. Lähetysjohtajana vastaan kaikesta Kansanlähetyksen työstä kotimaassa ja ulkomailla. Vuosi sitten tehdyssä organisaation uudistuksessa käytännön arkijohtamisesta vastaavat neljän osaston johtajat. Nämä osastot ovat kotimaisen työn osasto, ulkomaisen työn osasto, viestintäosasto ja hallinto-osasto. Toukokuun erityiset ponnistukset ovat liittyneet taloushallintoon sekä vuoden 2020 budjetin tekemiseen. Jos Luoja suo tätä lukiessasi meillä on budjetti valmiina ja hyväksytty. Nämä yli seitsemän vuotta lähetysjohtajana ovat osoittaneet, että hyvä hallinto mahdollistaa tehokkaan hengellisen työn. Jos hallinnon kanssa on ongelmia, voimavarat menevät siihen!

Voimallinen sana

Unkarin ja Romanian matkan jälkeen pääsiäisen vapaapäivät tekivät todella hyvää. Kuukauden kohokohtia olivat Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen piirin puheenjohtaja Jouko Ylisen 70-vuotisjuhlat, 17 kansanlähetyspiirin piirijohtajapäivät Ryttylässä, jossa jäin erityisesti pohtimaan profetiaa, jossa sanottiin, että takomisen aika on tullut ja perään sana: ”Eikö minun sanani ole niinkuin tuli, sanoo Herra, ja niinkuin vasara, joka kallion murtaa?” (Jes. 23:29).Tämä on hyvä muistutus siitä, että Jumalan sana on ainoa perusta elämälle ja myös lähetysjohtajan suurin tehtävä on elää Sanan mukaan ja julistaa sitä. Raamatussa oleva Jumalan sana voi saada ihmeitä aikaan. Voimme menettää Sanan voiman kahdella tavalla: kadotamme luottamuksen sen voimaan tai emme lue sitä.

Paluuta juurille

Kansanlähetyksen alkuvaiheessa maallikkoudella oli vahva asema. Jumala nosti suuren joukon miehiä ja naisia, jotka julistivat, rukoilivat ja palvelivat innolla. Onneksi heitä on vieläkin. Sydäntäni särkee, koska erityisesti maallikkojulistajien ryhmä on harvenemassa. Kansanliikkeen kuolemaa enteilee se, että työ pysyy pystyssä vain palkattujen voimilla. Nyt haluamme vastata tähän haasteeseen! Me haluamme koota uutta väkeä elonkorjuuseen, sillä sadonkorjuun aika on juuri nyt.

Kotimaisen työn johtajien kanssa olemme suunnitelleet uutta koulutusohjelmaa, joka kantaa työnimeä Kansanlähetyskoulu. Tavoitteena on varustaa uskovia palveluksen työhön Kristuksen seurakunnan rakentumiseksi (Ef. 4:11-16). Rukoukseni on, että palvelemassani liikkeessä olisi maallikkouden tuomaa rosoisuutta, suolaa ja innostusta. Se on myös avain kasvuun. Mehän toivomme, että tulevat päivät olisivat paremmat kuin menneet herätyksen ajat.

Pyhä Henki antaa väsyneelle lepoa

Pekka Simojoki saarnasi hyvin Ryttylässä viime sunnuntaina. Hän kertoi avoimesti väsymyksestään, koska luuli, että hänen täytyy pitää kirkkoa elossa! Meidän kaikkien tulee oppia turvautumaan voimaa antavaan Pyhään Henkeen. Kyllä evankeliumin hyväksi on hienoa nähdä vaivaa. Joudun itsellenikin aina muistuttamaan väsymyksen ongelmasta. Muista levätä ja iloita elämästä! Sekin on tehtävämme!

Kirkkojen maailmanneuvoston kokouksessa

Olin juuri tullut kotiin Helsingistä. Olin siellä vieraana Kirkkojen Maailmanneuvoston Lähetyksen ja evankelioimisen komissiossa toisten lähetysjohtajien kanssa. Tämä oli taas hyvä muistutus, että evankeliumi etenee voimakkaasti länsimaiden ulkopuolella. Pienessä puheessani vastasin, mitä me odotamme kumppaneiltamme lähetystyössä. Mainitsin kolme asiaa.

Ensiksi eurooppalaisen kristillisen apatian ja pessimismin keskelle tarvitsemme uskon lahjaa ja näköalaa, jotta voisimme nähdä, että Jumala voi vielä tehdä suuria Euroopassa. Minä ainakin uskon tähän ja siksi teen työtä. Toiseksi tarvitsemme kirkkojen ja kristittyjen yhteistyötä Euroopan ja Suomen evankelioimisessa. Tässä kasvavat Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan kirkot voivat auttaa. Kolmanneksi mainitsin, että voimme oppia kasvavilta kirkoilta kaksi asiaa: Mitkä ovat kasvuun johtaneet syyt? Miksi kärsimys näyttää usein liittyvän kirkon kasvuun? Meillä kärsimystä korostava ristin teologia on usein korvautunut kaikkien miellyttämisen teologia.

Mitä kristittynä oleminen minulle maksaa? Vain kirkollisveron vai jotain enemmän? Minä kysyn tätä ennen kaikkea itseltäni: Mihin minä olen valmis? Mitä olen valmis uhraamaan Jeesuksen tähden. Haluaisin kuitenkin elää täysillä Herralle, joka on verellään lunastanut minut omakseen!

Ole siunattu!

Kiitän teitä rukouksesta ja taloudellisesta tuesta Kansanlähetykselle, joka mahdollistaa minunkin työni. Vaikka kesämieli jo valtaa sydämen, vielä on puolentoista kuukauden tiukka työputki edessä. Mutta väkisinkin ajatukset alkavat jo hiipiä lomatunnelmiin.

Ole siunattu ja siunaus levitköön kauttasi mahdollisimman laajalle!

Mika Tuovinen
Taistelutoverisi


Kuvat

Tämän kirjeen pääkuva on otettu Kansanlähetyksen lähetyskeskuksessa tänä kesänä.
Tässä vielä kirjeessä oleva kuva:

Niilo Räsänen, Olavi Peltola, Pekka Simojoki, Kansanlähetysopisto


Ole työssä mukana!

Yksin emme työtä tee! Tervetuloa mukaan Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovisen työtoveriksi! Voit tilata vaikka ystäväkirjeen postilaatikkoosi tai sähköpostiisi, rukoilla, laittaa tätä viestiä eteenpäin Facebookissa tai muualla sekä antaa työhön varoja Olemme kiitollisia työtoveruudesta! Lahjoitustiedot:

  • Saaja: Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
  • Tilinumero: FI14 5043 1920 0034 52
  • Mikan viitenumero: 34775.

Keräysluvat: sekl.fi/maksuinfo
Voit tehdä myös verkkopankissasi sopimuksen kuukausilahjoittamisesta.

Tilaa ystäväkirje tästä

Tässä oli osa Mika Tuovisen ystäväkirjeestä. Tilaa kirje, jossa on myös kuvat, rukousaiheet ja muuta tietoa postilaatikkoosi tai sähköpostiisi tästä linkistä: Mika Tuovisen lähettäjärenkaaseen.

Vanhat kirjeet

Voit Lukea vanhoja kirjeitäni täältä. Teemoina on muun muassa lähetystyö, evankelioiminen, kristittyjen yhteys, herätys ja Jumalan valtakunnan työ:

4/2019
3/2019
2/2019
1/2019
12/2018
11/2018
10/2018
9/2018
8/2018
7/2018
6/2018
5/2018
3-4/2018
Lokakuu 2017
Syyskuu 2017
Elokuu 2017
Lokakuu 2016
Syyskuu 2016
Elokuu 2016
Maaliskuu 2016
1/2016
Joulukuu 2015
4/2015
Elokuu 2015

Jätä kommentti